Mijn winkelwagen

Point6

De sokken van Point6 zijn gemaakt van de wol van Merino schapen uit de zuidelijke alpen van Nieuw-Zeeland.

Door het grote temperatuurverschil, van 's zomers tot 35 graden en 's winters tot wel -20 graden, is de wol van deze schapen isolerend en ademend bij elk weertypen.

De naam van het sokkenmerk slaat op de optimale lichaamstemperatuur in Fahrenheit, namelijk 98.6 graden (37 graden Celsius).

Van de buitenkant zijn de sokken waterafstotend, terwijl ze aan de binnenkant juist vocht-absorberend zijn.

Door de vocht-regulateerende eigenschappen wordt transpiratievocht direct van het lichaam naar de buitenlucht afgevoerd.

Nog een voordeel van de Merinowol is de unieke eigenschap dat de bacteriën moeilijk vat kunnen krijgen op de Merinovezel, hierdoor blijven de sokken langer fris en kun je ze in principe ook meerdere dagen achter elkaar dragen.

Point6 maakte als eerste bedrijf gebruik van compact gesponnen Merinowol, in tegenstelling tot traditioneel gesponnen garen, waar losse eindjes uit het garen steken, zorgt een compact gesponnen Merinowol voor een gladder oppervlak, dit maakt het garen 25% sterker en duurzamer.

De sokken van Point6 hebben een anatomische pasvorm en een diepe hielkuip zodat de sokken goed om de voet blijven zitten, zonder de bloedcirculatie te hinderen.

Al met al zijn deze sokken, zoals ze het bij Point6 noemen, kick-ass en bad ass.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

  1. 1
  2. 2
  3. 3