Mijn winkelwagen

Nordic Walking stokken

Als je gaat wandelen met Nordic Walking stokken worden je gewrichten ontlast en wordt er goede steun geboden aan de rug, knieën en enkels.

 

Nordic Walking stokken moeten veel gewicht kunnen verdragen doordat er krachtig wordt afgezet. Daarom zijn veel Nordic Walking stokken gemaakt van het sterke en lichte materiaal aluminium. Ook worden veel Nordic Walking stokken gemaakt van het materiaal carbon, dat staat voor stevigheid en duurzaamheid. Carbon is licht van gewicht en ideaal voor de absorptie van de trillingen, die ontstaat tijdens de krachtige afzetting.

 

De stokken voor Nordic Walking zijn gewoonlijk langer en bestaan uit één stuk die op de juiste lengte zijn. Er zijn stokken die bestaan uit 2 of 3 delen waardoor ze te verstellen zijn naar de juiste lengte.

 

Er is een globale berekening waarmee je de juiste stoklengte kan bereken (lichaamslengte x 0.68 = stoklengte). Houd rekening met een marge van ± 5 centimeter. De hoek in de ellenboog is net geen 90 °C wanneer de stok rechtop wordt vastgehouden en de ellenboog tegen de romp aansluit.

 

Nordic Walking stokken hebben een licht gebogen ergonomische handgreep waarmee er stevig kan worden afgezet. De speciale polsriemen (straps) zijn afneembaar zodat je tussendoor oefeningen kan doen.