Mijn winkelwagen

Leki

Karl Lenhart de oprichter van Leki was persoonlijk niet onder de indruk van de kwaliteit en functionaliteit van de skistokken destijds. Karl was eigenaar van een houtverwerkingsfabriek en wilde graag eigen skistokken ontwikkelen en ontwerpen. In 1970 is Karl skistokken gaan produceren door gebruik te maken van aluminium en composiet verwerking onder merknaam Leki. In 1982 ontwikkelde Leki de allereerste trekkingstok met een anti-schok demping voor meer comfort.

 

Klaus Lenhart, de zoon van Karl introduceerde een schacht correctie, waardoor je pols meer rust kreeg tijdens de swing actie. Jaren later ontwikkelde Leki een nieuwe techniek ErgoSoft. ’s Werelds eerste twee componenten greep, dat later een standaard binnen de skistokken wereld werd.

 

In 2008 ontwikkelde Leki een van de meest spectaculaire innovatie ooit. De handschoen kon door middel van een kliksysteem bevestigd worden aan de skistok wat voor meer veiligheid zorgde. Ter loop van tijd ontwikkelde Leki zijn stokken met een groter draagvlak, een slip-proef kussen en stokken die opgevouwen konden worden.

 

Leki streeft naar de ultieme, best presterende ski- en wandelstok van hoge kwaliteit die gemaakt zijn met veel passie.

 

 

Leki afbeelding

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4