Mijn winkelwagen

Katadyn

Katadyn is een Zwitserse fabrikant die zich al meer dan 80 jaar specialiseert in waterzuivering. Ze is het eerste bedrijf dat zich bezighield met de productie van draagbare multifunctionele persoonlijke waterzuiveringssystemen voor de consumentenmarkt. Met een marktaandeel van meer dan 50% is Katadyn de marktleider in dit segment. In de afgelopen jaren heeft ze haar positie flink verstevigd door het overnemen van merken zoals; Drinkwell, Pür, Certisil, en Ex-tream.

 

De Zwitserse Katadyn richt zich naast de consumentenmarkt ook op de maritieme industrie. Het Rode Kruis, Artzen zonder grenzen, vliegtuigmaatschappijen, FBI, UNICF, NATO, WHO, en diverse legers waaronder ook die van Nederland zijn enkele voorbeelden uit de maritieme industrie.

 

De Katadyn draagbare multifunctionele persoonlijke waterzuiveringssystemen staan bekend om hun hoge duurzaamheid. Door deze hoge duurzaamheid hoef je tijdens de reis geen reservefilters mee te nemen en kan de prijs van een liter Katadyn water variëren van minder dan 1 eurocent tot maximaal 3 eurocent per liter.

 

Zelfs op de meest afgelegen gebieden ben je met de Katadyn producten absoluut zeker van schoondrinkwater. Dankzij de standaard portiegrootte van 0,2 micron (dit is 0,0002 millimeter), worden alle protozoa, bacteriën en niet ‘vrije virussen’ uit de keramische filters gefilterd. Doordat de keramische filters zilver geïmpregneerd zijn wordt er voorkomen dat er alsnog een bacteriegroei ontstaat in het (natte) binnenwerk van de filter. Tot slot zijn alle waterzuiveringssystemen voorzien van kleine uitvoerslangetjes/tuitjes die gemaakt zijn van siliconen. Deze siliconen uitvoerslangetjes/tuitjes kunnen gemakkelijk bacterievrij worden gemaakt door ze uit te koken.

 

Voor ieder avontuur heeft Katadyn een categorie en ze hanteren er drie; dagtrips en weekends, korte reizen en expedities/lange reizen. Zo heeft Katadyn een waterzuiveringssysteem die het beste past bij jouw avontuur.

 

Katadyn afbeelding

  1. 1
  2. 2

  1. 1
  2. 2