Mijn winkelwagen

Craft

In het Zweedse stadje Borås is in 1973 een ontdekking gedaan door Anders Bengtsson. Namens de Zweedse overheid had Anders Bengtsson een opdracht gekregen om onderkleding te ontwikkelen voor straaljagerpiloten. Als piloten in een noodsituatie zitten en gebruik maakten van de schietstoel werden zijn geconfronteerd met temperaturen tot wel -50 graden Celsius. Doordat lichaamswarmte transparantie kleding nat maakt konden de piloten tijdens hun tocht richting de aarde bevriezen. Tijdens dit proces heeft Bengtsson onderkleding ontwikkeld die aansluit op de huid en het transparantievocht afvoert naar een tweede kleding laag zodat het daar kan verdampen.

 

In 1977 is Craft officieel opgericht en ruim 40 jaar later staat het merk voor functionaliteit, innovatie en design. Craft ontwikkeld sportkleding aan de hand van onafgebroken research en development. Het gehele proces draait om het ontwikkelen, testen en toepassen van vezels, stoffen en materialen die optimaal ventileren, vocht afvoeren, isoleren en beschermen.

 

Craft werkt samen met topsporters en topsportploegen zoals ORICA GreenEDGE, BKCP en Bora-Argon 18.

 

Het speciaal door Craft ontworpen en samengestelde 3-lagen systeem geeft de unieke capaciteit het lichaam op de juiste temperatuur te houden zowel bij fysieke inspanning onder warme omstandigheden als onder koude omstandigheden. Craft sportkleding voldoet aan de ergonomische pasvorm en dankzij de comfortabele stoffen is deze sportkleding ideaal voor het leveren van optimale prestaties tijdens het sporten, op je werk of in je vrije tijd. Door innovatie, functie, design en mode te combineren bereikt Craft sporters tot op alle niveaus.

 

 

Craft afbeelding

 


 

Direct naar:

Craft Stay CoolCraft Be ActiveCraft keep warm


 

Bekijk ook deze Craft serie's:

Craft Fietskleding - Craft Hardloopkleding - Craft Sokken - Craft Aanbiedingen - Craft Accessoires

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5