Mijn winkelwagen

Castelli

Castelli is de meest legendarische ontwerper en producent van fietskleding. De geschiedenis is begonnen in de Italiaanse stad Milaan en strekt zich uit over meer dan 130 jaar. De Italiaanse kledingmaker Vittore Gianni besloot in 1910 fietskleding te ontwerpen voor wielrenners. De allereerste drager van zijn fietskleding was vijfvoudig Giro kampioen Alfredo Bina.

 

Het bedrijf van Vittore Gianni veranderde toen Amando Castelli in dienst kwam en het bedrijf overkocht in 1939. Het allergrootste succes binnen de wielerwereld kreeg Castelli echter pas in 1976 toen Castelli de eerste aerodynamisch Lycra wielrennershort op de consumentenmarkt bracht. Sindsdien is Castelli onmisbaar in de wereld van het wielrennen.

 

In 2009 is Castelli de samenwerking aangegaan met Cervélo Test Team. Dit is net als Rosso Corsa een label binnen Castelli. Castelli’s drijfveer is het ontwikkelen van de snelste, best zittende en meest comfortabele fietskleding. Ieder Castelli kledingstuk wordt door de renners van het Cervélo Test Team getest. De kledingstukken worden vele uren en lange kilometers gedragen en zo getest in allerlei omstandigheden. Dit allen om het beste op de markt te kunnen brengen.

 

Castelli is ervan bewust dat de sporter het beste uit zijn sport wil halen en zorgt ervoor dat je de beste kwaliteit krijgt en dat die direct terug te zien is in de afwerking van de fietskleding, de pasvorm en het design.  De schorpioen in het logo staat voor: kwaliteit, functie, performance en innovatie.


Castelli afbeelding

  1. 1
  2. 2
  3. 3

  1. 1
  2. 2
  3. 3