Mijn winkelwagen

Ruilen en retouren

14 dagen bedenktermijn

Bij SportXL.nl kan je een artikel ruilen of retourneren als je dat binnen 14 dagen na ontvangst aan ons meldt via het aanmaken van een retourzending via je SportXL account. Heb je geen SportXL account? Klik hier. Het is wel van belang dat het product compleet is en in de oorspronkelijke verpakking zit (indien redelijkerwijs mogelijk). Producten die beschadigd of niet compleet zijn komen niet in aanmerking voor ruiling of restitutie.

 

 

Ruilen van een artikel

Wil je een artikel ruilen voor hetzelfde artikel in een andere maat of kleur of voor een ander artikel? Je kunt je bestelling binnen de bedenktermijn retourneren. Vermeld altijd de naam en/of de artikelcode met maat en kleur van het artikel dat je wilt ontvangen. De verzending van het nieuwe artikel is gratis. Maak een nieuwe retourzending aan via je SportXL account. Heb je geen SportXL account? Klik hier.

 

Uitzonderingen

Niet alle artikelen kunnen geruild worden. Hieronder vind je een overzicht van uitgesloten artikelen:

 • Producten die volgens opgave van de klant zijn gemaakt, ondubbelzinnig zijn aangepast aan de persoonlijke eisen van de klant, of producten die op grond van hun aard niet geschikt zijn voor retourzending;
 • Software en cartografie, indien de verzegeling van de geleverde media is verbroken;
 • Verbruiksartikelen zoals crème of sportvoeding kunnen, indien geopend, niet geruild of geretourneerd worden.
 • Artikelen die om hygiënische redenen niet geruild kunnen worden zoals oordopjes of ondergoed (indien geopend).
 • Ingewisselde of ingevulde vouchers of waardebonnen.

 

Omruilartikel snel nodig? Lees dan onze tips!

Wanneer je het te ruilen artikel snel nodig hebt, adviseren wij je om de volgende stappen te nemen:

 • Je bestelt via de website het artikel dat je nodig hebt en betaalt deze direct;
 • Wij gaan deze order via de normale manier verwerken, en verzenden;
 • Stuur het product dat je niet wilt houden aan ons retour en kies voor terugbetaling bij het aanmaken van de retourzending;
 • Zodra wij je retourzending hebben ontvangen, crediteren we binnen maximaal 14 dagen het aankoopbedrag terug op je rekening waarmee betaald is.

 

Stappenplan Ruilen en Retourneren

Wil je een product retourneren? Dan vragen wij je het volgende stappenplan aan te houden. Zo kunnen wij je retourzending zo soepel mogelijk afhandelen.

 1. Meld je retourzending aan via je SportXL account. Klik linksonder op retourzendingen. Selecteer de juiste bestelling en vervolgens het product dat je wilt retourneren, inclusief aantal. Wees zo compleet mogelijk in het omschrijven van de retourzending bij het invulveld ‘opmerkingen’, wij kunnen de retourzending dan zo snel mogelijk verwerken. Geen SportXL account? Klik hier.
 2. Na het aanvragen van de retourzending zullen wij je op werkdagen binnen 24 uur een bevestiging sturen. Je kunt vervolgens via je klantaccount het retourdocument uitprinten en de retourzending aan ons versturen.
 3. Na ontvangst van je retourzending, stuurt SportXL.nl een ontvangstbevestiging per e-mail.
 4. Na beoordeling van het product, ruilen wij het om (houd hierbij rekening met de levertijd) of crediteren het aankoopbedrag binnen 14 dagen.

 

Is je artikel defect? Lees dan de pagina Garantie en defecten. 

 

Status van je retourzending volgen

Per e-mail en via jouw SportXL account word je op de hoogte gehouden van de status van je retourzending. 

 

Kosten voor retourneren 

De kosten voor retourzendingen zijn voor rekening van de klant*. Tevens ligt de verantwoordelijkheid voor retourzendingen bij de klant. Dit houdt in dat SportXL.nl niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retour gestuurde artikelen. Vraag daarom op het postagentschap altijd om een 3S-nummer of traceercode en bewaar deze gegevens goed. Met de code is het mogelijk om het verzendtraject van je retourzending te volgen via de website van de door u gekozen verzendmaatschappij.

 

Tip 1: Zorg ervoor dat je de retourzending altijd zorgvuldig verpakt, om transportschade te voorkomen.

Tip 2: Stuur je artikel altijd in een deugdelijke omverpakking (doos) aan ons op. Als de productdoos en/of de inhoud zichtbaar is, vergroot dat de kans op verlies door diefstal! 

 

* Indien je een product hebt ontvangen anders dan vermeld op de pakbon of het product vertoont gebreken bij het eerste gebruik, zal SportXL de kosten voor het retourzenden van het artikel crediteren.

 

Terugstorten van het aankoopbedrag

Wij ruilen het artikel om (indien voorradig) of storten het volledige aankoopbedrag van het betreffende product binnen maximaal 14 dagen terug op het rekeningnummer waarmee betaald is. De kosten voor het retourneren zijn voor rekening van de klant. SportXL vergoedt de kosten voor het retourneren alleen als je een ander artikel hebt gekregen dan er besteld is, of als het artikel bij ontvangst defect blijkt te zijn.

De terugstorttermijn gaat in op het moment dat je retourzending bij ons is aangemeld. Als je hebt gekozen hebt voor de betaalmethode achteraf betalen en je hebt nog niet betaald, dan komt je betalingsverplichting te vervallen zodra de retourzending of de annulering is verwerkt.

Als je de bestelling hebt betaald met iDEAL of vooruitbetaling, dan kun je het betaalde bedrag binnen 14 dagen na de verwerkingsdatum van je retourzending of annulering op je rekening verwachten. Als je hebt betaald met creditcard of Paypal, wordt het aankoopbedrag teruggestort op dit account.

 

Is het meer dan twee weken geleden dat je iets retour hebt gestuurd en is je retour nog steeds niet verwerkt of teruggestort op je bankrekening, dan kun je het beste even contact opnemen met onze klantenservice. 

 

 

Meer klantenservice

Heb je niet het antwoord kunnen vinden op wat je zocht? Ga dan naar onze Klantenservice pagina voor een overzicht van alle onderwerpen binnen onze klantenservice of neem contact op via e-mail klantenservice@sportxl.nl of bel naar 085 1117994.