Mijn winkelwagen

Garantie en defecten

Standaard 2 jaar garantie*

Wij geven standaard 2 jaar fabrieksgarantie op alle artikelen die je bij ons koopt. SportXL.nl staat voor deugdelijke artikelen. Je mag verwachten dat een door ons geleverd artikel naar de redelijke verwachtingen fuctioneert.
Artikelen die verkocht worden als ‘demo-model’ of ‘gebruikt’ kunnen onder andere garantievoorwaarden aangeboden worden. Dit staat dan bij het artikel apart vermeld.

Garantie claims op slijtage door gebruik en wassen is uitgesloten, voorbeeld: een kledingstuk dat elke week gebruikt wordt zal slijten, dat valt niet onder garantie. Heeft het kledingstuk na één keer dragen al slijtage of mankementen dan valt dat natuurlijk wel onder garantie.

(*Extra zekerheid: De 2 jaar fabrieksgarantie geldt onverminderd de wettelijke rechten welke al gelden voor de consument aangaande garantie en conformiteit.)

 

Verlengde garantie

Sommige fabrikanten geven een langere garantietermijn, soms tot wel "levenslang". Dat staat dan in de artikel omschrijving vermeld. Vaak zijn er extra voorwaarden verbonden aan deze langere garantie termijn. SportXL kan ook een verlengde garantie aanbieden. Wanneer dat het geval is, zullen we de voorwaarden daarvan beschrijven bij de aanbieding.

 

Onvolledig, verkeerd of defect ontvangen artikel bij levering 

Heb je onverhoopt een onvolledig, verkeerd of defect artikel ontvangen? Onze excuses! Maak dan zo snel mogelijk een retourzending aan via je SportXL account. Kies in dit geval voor ‘verkeerd product ontvangen’ Omschrijf bij opmerkingen zo uitgebreid mogelijk wat er is fout gegaan. Wij zullen het direct voor u gaan oplossen. Heb je geen SportXL account? Klik hier.

 

 

Stappenplan Defecten

Is je artikel defect? Dan vragen wij je het volgende stappenplan aan te houden. Zo kunnen wij je retour zo soepel mogelijk afhandelen.

  1. Meld je retourzending aan via je SportXL account. Klik links onder op retourzendingen. Selecteer de juiste bestelling en vervolgens het product dat je wilt aanbieden ter reparatie. Wees zo compleet mogelijk in het omschrijven van het defect bij het invulveld ‘opmerkingen’, wij kunnen de garantieaanvraag dan zo snel mogelijk verwerken. Geen klantaccount? Klik hier.
  2. Na het aanvragen van de retourzending zullen wij je op werkdagen binnen 24 uur een bevestiging sturen. Je kunt vervolgens het retourdocument uitprinten en de garantieaanvraag aan ons versturen.
  3. Na ontvangst van je retourzending, stuurt SportXL.nl een ontvangstbevestiging via e-mail.
  4. Zodra wij het product retour hebben ontvangen zal onze technische dienst het gaan behandelen. Mochten wij vragen hebben dan nemen we contact met je op.

 

Duur afhandeling defecten 

Wij doen ons best defecten altijd zo spoedig mogelijk af te handelen. Per merk kan er een verschil zitten in de duur van een retour afhandeling. De gemiddelde duur voor de afhandeling van een defect bedraagt 2 tot 3 weken.

 

Status van je retourzending volgen

Per e-mail en via jouw Mijn SportXL.nl account word je op de hoogte gehouden van de status van je retourzending nadat je de retourzending hebt aangemeld.

 

Retourneren aan SportXL

De verantwoordelijkheid voor retourzendingen ligt bij de de klant. Dit houdt in dat SportXL.nl niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retour gestuurde artikelen. Vraag daarom op het postagentschap altijd om een 3S-nummer of traceercode en bewaar deze goed. Met deze code is het mogelijk om het verzendtraject van je retourzending te volgen via de webste van de verzender.

Tip 1: Zorg ervoor dat je de retourzending altijd zorgvuldig verpakt, om transportschade te voorkomen.

Tip 2: Stuur je artikel altijd in een deugdelijke omverpakking (doos) aan ons op. Als de productdoos en/of de inhoud zichtbaar is, vergroot dat de kans op verlies door diefstal! 

 

Meer klantenservice

Heb je niet het antwoord kunnen vinden op wat je zocht? Ga dan naar onze Klantenservice pagina voor een overzicht van alle onderwerpen binnen onze klantenservice of neem contact op via e-mail klantenservice@sportxl.nl of bel naar 085 1117994.