Mijn winkelwagen

Stappentellers

Handige hulpjes om lichamelijke beweging te stimuleren

 

Inmiddels heeft meer dan de helft van de Nederlandse bevolking overgewicht. Dit grote maatschappelijke probleem scheurt letterlijk en figuurlijk uit het hemd.

Het ontstaan van overgewicht is makkelijk te omschrijven; je lichaam krijgt meer calorieën binnen dan het verbruikt. De oorzaak hiervan is: te veel eten en/of te weinig bewegen. De oplossing lijkt dan ook simpel, we moeten minder eten en meer bewegen. Echter is gebleken dat het aanpassen van een leefpatroon langdurig veel discipline vergt en veelal bemoeilijkt wordt door ons drukke bestaan en vele verplichtingen.Meer bewegen zorgt ervoor dat er meer calorieën worden verbruikt. Verbruik je meer calorieën dan dat je eet, dan val je af. Meer bewegen kan dus in veel gevallen zorgen voor gewichtsvermindering.

Om lichaamsbeweging te stimuleren zijn er verschillende hulpmiddeltjes te koop. Al voor € 14,95 koop je een simpele stappenteller. Deze stappenteller maakt inzichtelijk hoeveel stappen er per dag gezet worden. Hiermee wordt een actiever leefpatroon gestimuleerd. Door gebruik te maken van de laatste technologieën en ontwikkelingen zijn er polsbanden ontwikkeld die elke lichaamsbeweging monitoren. Deze banden verbinden draadloos met compatible smartphones waarop inzichtelijk wordt hoeveel je beweegt. De uitgebreide software helpt je een actiever leefpatroon aan te meten. Zo kun je “doelen” instellen als: per dag minimaal 15 keer een trap op en af, of per dag minimaal 30 minuten stevig wandelen. De polsband van Fitbit kan zelfs gedragen worden tijdens het slapen. Er wordt dan gemeten of je voldoende rust hebt gehad.

Kortom, Fitbit polsbanden en stappentellers kunnen je helpen bij het aanleren van een actievere leefstijl.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 • /

  Garmin Vivoactive HR

  Ultradunne GPS-smartwatch. Met inbouwde hartslagmeting

  Van: € 269,00

  Voor: € 229,95

 • /

  Garmin Vivoactive HR XL

  Ultradunne GPS-smartwatch. Met inbouwde hartslagmeting

  Van: € 269,00

  Voor: € 229,95

  Niet in voorraad

 • Polar A300 HR Black hartslagmeter

  Polar A300 HR Black hartslagmeter

  Hartslagmeter en activiteiten meter. Polar A300 HR sporthorloge in zwa...
  € 129,95

 1. 1
 2. 2
 3. 3